Het Ouder & Kind Festival wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.  

Interesse om ook partner te worden? Stuur een mail naar info@lochemsemamas.nl of stuur ons een berichtje via instagram. 

 • #Opladers – www.mijnopladers.nl
  #Opladers is een initiatief van de gemeenten Lochem, Zutphen en Heerde. De beweging #Opladers stimuleert dat ouders onderling meer ove ropvoeding praten en samen leuke dingen ondernemen, zoals het Ouder & Kind Festival. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze site.
 • Beleefboerderij de Kleine Carrousel – www.dekleinecarrousel.nl
  De Kleine Carrousel is een plek voor heel jong tot oud waar gespeeld, geleerd en ontdekt kan worden. Je vindt er een fijne lunchroom, ruim terras, diverse speeltuinen en zo’n 100 dieren. De Kleine Carrousel wordt gerund door 2 zussen en hun gezinnen.
 • Yunio – www.yunio.nl
  Yunio kennen we waarschijnlijk allemaal wel als het consultatiebureau! Yunio jeugdgezondheidszorg is onderdeel van Sensire. In tien gemeenten ondersteunen zij met ongeveer 140 medewerkers (ouders van) zo’n 12.000 kinderen per jaar. Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg: bij klanten thuis of voor bewoners van woonzorgcentra. Zij helpen mensen gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg. 
  Yunio gaat tijdens het festival 3 workshops organiseren over (baby)voeding en de hechting/relatie ouder en kind!
 • Pimpelmus – www.pimpelmus.com
  Leonie Groothaar van Pimpelmus stelt knutselboxen samen die aansluiten bij de seizoenen en verschillende thema’s, zo heb je als ouder altijd iets leuks in huis. Kortom, lekker makkelijk! Pimpelmus houd ook zoveel mogelijk rekening met het milieu door verspilling tegen te gaan, maar ook door bijvoorbeeld het gebruik van graskarton doosjes en drukwerk op eco-papier. Zo kiest Leonie bijvoorbeeld voor biologische zaden en kun je bij de meeste boxen de doos zelf ook gebruiken voor een activiteit.
  Pimpelmus is de hele dag aanwezig op het festival om lekker met de kinderen te knutselen uit haar knutselboxen! Ook zal zij o.a. een workshop Happy Stones geven.
 • Liever Yoga – www.liever.online/kinderyoga
  Lizelot van Liever Yoga geeft lessen en workshops voor diverse groepen. Ze geeft wekelijks yogalessen aan volwassenen bij de yoga en pilates studio Puur Bewegen in Lochem. Ook geeft Lizelot Ouder-Kind yoga op diverse locaties. Daarnaast verzorgt ze regelmatig workshops kinderyoga op basisscholen en bij kinderdagverblijven. Maar op 10 oktober dus ook op het Ouder & Kind Festival. Lizelot geeft in de middag een workshop Ouder-Kind yoga (1-4 jaar) en een workhops Kinderyoga (4-10 jaar).
 • Dansstudio Pop-Up – www.dansstudiopopup.nl
 • Dinande Wilgenhof – www.gebarenstem.nl of dinande.wilgenhof@gebarenstem.nl
  Dinande is van oorsprong logopedist en is door haar werk geïntrigeerd geraakt door gebarentaal en wat dit kan betekenen in de communicatie met jonge kinderen. Inmiddels is Dinande Specialist Baby-en Kindergebarenen geeft met plezier oudercursussen, thuiscursussen en workshops in Laren (Gelderland) en omstreken. Met de Baby-en Kindergebaren methode ondersteun je wat je zegt met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Met behulp van losse gebaren uit deze taal kun je erachter komen wat er in het hoofd van je jonge kind omgaat. Vanuit dit principe kun je je kind dus leren te vragen om hulp met behulp van het gebaar HELPEN, in plaats van heel hard te gaan huilen als iets niet lukt. En dat allemaal vanaf een leeftijd van 6 maanden. Baby-en Kindergebaren is een ontzettend leuke en makkelijke manier om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren!
  Dinande geeft tijdens het festival 2 keer een workshop. 
 • De Gele Verhalenbus – www.geleverhalenbus.nl
  Stichting Gele Verhalenbus wil bevorderen dat jonge kinderen leesplezier ontwikkelen. Door het voorlezen van mooie prentenboeken willen ze de woordenschat en de taalvaardigheid van jonge kinderen stimuleren. Jonge kinderen ontdekken de wereld van boeken en gaan plezier beleven aan het zelf lezen. 
  De Gele Verhalenbus is van 14:00 – 16:00 uur aanwezig op het festival. 
 • Muziek met Doremiesje – www.doremiesje.nl
  Sietske Vonck is gediplomeerd muziek op schootdocent. Na jarenlange ervaring met kleuters in het basisonderwijs is Sietske sinds 2005 actief als muziek op schootdocent onder de naam Muziek met Doremiesje. Samen met pop Doremiesje geeft Sietske cursussen en verzorgt zij muzieklessen op verschillende locaties zoals kinderopvang, peuterspeelzalen, bibliotheken, basisscholen, zorginstellingen voor ouderen en op kinderfeestjes. Tijdens het festival is Sietske aanwezig om muziek te maken met kinderen, maar gaat ze kinderen ook voorlezen vanuit de Gele Verhalenbus!