Lochemse Mama’s is ontstaan vanuit een behoefte. De behoefte om met elkaar in contact te komen en verhalen over het moederschap te delen. Want heel cliché, maar heel waar: we doen allemaal maar wat. En hoe fijn is het om vol trots over je kind(eren) te praten? Over de mijlpalen die jullie weer bereikt hebben? Maar ook om te zeggen dat het ouderschap soms heel zwaar is.

Dat is wat Lochemse Mama’s wil. Ouders met elkaar in contact brengen. Het eerlijke verhaal met elkaar delen, er voor elkaar zijn en elkaar verder helpen. Laagdrempelig en in een veilig omgeving. Geen oordelen, geen verwijten. Soms met een traan, maar we sluiten altijd af met een lach!

Wij zijn een netwerk van mama’s, voor mama’s uit de regio. Wij organiseren events, maar ook (informatieve) bijeenkomsten. Dit doen we lokaal, in samenwerking met lokale ondernemers.

Wil je meer weten over de aanjagers van Lochemse Mama’s? Lees hieronder wie we zijn.

De gezichten erachter

Phylicia

Hi, ik ben Phylicia. Initiatiefnemer van Lochemse Mama’s en trotse mama van Olivia (2 september 2020). Ik heb dus echt een Corona-kindje (niet verwekt tijdens, wel geboren in). Het grootste gedeelte van mijn zwangerschap was dus ook tijdens Corona, waardoor veel dingen helaas niet doorgingen. Toen ik 29 weken zwanger was begon gelukkig de zwangerschapsyoga weer en wat heb ik daar leuke moeders (toen nog to be) ontmoet! Het klikte al snel en zo stonden we vaak nog een uur na de yoga buiten na te kletsen. Inmiddels zijn we jaren verder en hebben we nog steeds contact over van alles. Van hele persoonlijke verhalen zoals de kwaaltjes na de bevalling tot vragen over babyvoeding. Alles komt voorbij. Het laagdrempelige en veilige gevoel van “lotgenoten” deed (en doet) mij zo goed dat ik dit ook graag voor andere wilde opzetten. En zo is Lochemse Mama’s ontstaan.

Nog even over mij persoonlijk: tot 2022 heb ik als Corporate Recruiter in loondienst gewerkt. Met Olivia haar 2e verjaardag vond ik het wel genoeg geweest en heb ik de sprong gewaagd: ik ben zelfstandig ondernemer geworden. Met diverse opdrachten gericht op marketing, communicatie, evenmanagement en HR vul ik mijn weken. Ik hou van schrijven, creatief zijn en knuffelen met mijn peuter. Met gevaar voor eigen leven (iets met twee is nee ;)). Meer over mij weten? Volg me gerust op Instagram!

Karin

Hoi, ik ben Karin. Ik ben moeder van 3 kinderen (een dochter van 5 jaar (2015), een zoon van 4 jaar (2017) en een dochter van november 2020). Ik woon sinds anderhalf jaar in Lochem en werk 2 dagen in de week in het basisonderwijs.

Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam wonen, was het best een stap om vanuit een omgeving met veel sociale contacten te verhuizen naar een plaats waar ik dat allemaal nog niet had.
Als betrokken, open en sociaal mens dat ik ben, vond ik het dan ook erg belangrijk dat ik nieuwe mensen leerde kennen.
Onder andere bij de school van mijn oudste twee kinderen, maar later ook bij de zwangerschapsyoga, leerde ik gelukkig al gauw andere moeders en vaders kennen.

Toen ik via Yunio in contact kwam met Esther Bakker van #opladers en gevraagd werd om eens mee te denken over hoe we als ouders iets voor elkaar kunnen betekenen, heb ik daar meteen ja op gezegd.
Phylicia bleek ook benaderd door Esther en al gauw kwamen we met meerdere moeders samen om te brainstormen en kwam Phylicia’s initiatief ‘Lochemse mama’s’ verder tot ontwikkeling.
Ik vind het erg leuk om hier deel van uit te maken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe mensen heb leren kennen, mijn bijdrage kan leveren aan de plannen die we hebben met ‘Lochemse mama’s’ en hopelijk ervoor kan zorgen dat meer ouders ons netwerk leren kennen en er enthousiast over raken.

Stephanie

Hai, ik ben Stephanie. Moeder van zoon Thomas. Ik kondigde mijn zwangerschap net voor de Corona-tijd aan bij mijn vrienden, familie en collega’s en moest heel snel daarna op stel en sprong thuiswerken. 

Ik woonde toentertijd nog in omgeving Haarlem, maar ben voor de liefde naar Almen verhuisd (mijn man had daar al een huis). In ons hoofd zou ik pas in Almen komen wonen als ik met zwangerschapsverlof zou gaan vanwege het vele reizen naar Amsterdam. Door Corona werd de verhuizing eerder gepland, want ik zat immers toch thuis te werken. Voor mij heeft de Coronatijd vooral positieve dingen opgeleverd. Ik kon sneller verhuizen, hoefde niet te reizen met zwangere buik of te switchen van baan. En als kersverse moeder is dat erg prettig en is het ook fijn dat je steeds dichtbij je kind bent en thuis kan kolven of zelfs borstvoeding kan geven tijdens werkdagen. Mede hierdoor heb ik al bijna 1 jaar borstvoeding kunnen geven. Dat is waar ik nog steeds iedere dag dankbaar voor ben. Ook hebben we steeds mazzel gehad qua regelingen. Mijn man kon bij de belangrijkste echo’s zijn en kon ik precies in de tijd dat groepslessen werden toegestaan zwangerschapsyoga volgen. Hier heb ik 5 hele lieve meiden mogen ontmoeten waarmee ik nog steeds dagelijks veel contact heb. 

Zo waardevol! En daarom hoop ik samen met de Lochemse mama’s voor nog meer mensen waardevol contact te creëren en laten zien dat er nog meer zijn die vaak hetzelfde meemaken. Hoe fijn is het dan om die mensen samen in contact te krijgen en samen de wereld nog mooier en makkelijker te kunnen maken. Sociale prikkels hebben we denk ik allemaal wel een beetje gemist de afgelopen tijd. Helemaal nu er ook zoveel gebeurt in de wereld willen wij graag een gezellige en veilige plek creëren voor moeders én vaders. Wees welkom en ik ontmoet je graag.

Claudia

Mijn naam is Claudia Oprel, woonachtig in Lochem samen met mijn man en dochter van nog geen jaar oud. 

Vorig jaar in een ontspannen omgeving heb ik een aantal meiden uit Lochem en omgeving ontmoet, allemaal zaten wij in hetzelfde schuitje, zwanger in coronatijd. Samen praten over onze kwaaltjes, de babykamer, de bevalling en wat wij belangrijk vinden. 

Ik ben 4 dagen per week werkzaam op een zuivellaboratorium in Zutphen als administratief medewerker.

In mijn vrije tijd ben graag buiten, aan het zwemmen, mediteren. 

Daarnaast ben ik lid in de ledenraad van Rabobank Noord-Oost Achterhoek.

Wil je meer weten over mij? Lees dan mijn blog

Ellen

Mijn naam is Ellen Reek, sinds 8 jaar woonachtig in Lochem en ik heb een prachtige dochter Jolie die op 28-10-2020 geboren is!

Ik ben verloskundige en samen met mijn 2 fijne collega’s hebben wij een eigen verloskundigenpraktijk genaamd Buik en Co in Lochem. Ik ben dus dagelijks bezig met zwangerschappen en kinderen en zie koppels de mooie transitie naar het ouderschap maken. Het is en blijft heel special om dit pad samen te mogen bewandelen en (aanstaande) ouders bij te staan waar kan, want dit mooie pad is weliswaar tegelijkertijd ook een bumpy road.

En tja, toen werd ik zelf zwanger! Ik heb nu alles zelf mogen ervaren en als he gaat om het moederschap kom ik zelf dus ook pas net kijken. Mijn kennis heeft me in de zwangerschap en bij de bevalling ontzettend geholpen, maar als kersverse moeder doe ik stiekem dus ook maar wat. Juist om die reden ben ik vol enthousiasme aangehaakt bij Lochemse Mama’s. Om elkaar te steunen, te horen en elkaar te zien, gewoon zoals we zijn!

Marjan

Hallo,
Ik ben Marjan de Greef, geboren en getogen in Almen. Ik woon nu tien jaar in Lochem. 
Naast dat ik mama ben werk ik met kinderen met een ernstige beperking in Deventer.

Ik wist altijd al 
dat ik moeder wilde worden en die wens mocht afgelopen jaar uitkomen! Ook ik heb toen ik zwanger was deelgenomen aan de zwangerschapsyoga in Lochem en heb daar
leuke (toen nog toekomstige) moeders leren kennen. Via die weg was ik gevraagd mee te denken over een platform voor moeders.

In oktober 2020 ben ik moeder geworden van Tibo.

In mijn vrije tijd ga ik graag buiten een rondje joggen.

Groetjes Marjan

Mayke en Hilde

Hoi! Wij zijn twee zussen, Mayke (36) en Hilde (34), en naast dat wij trotse mama’s en tante’s zijn, delen we veel met elkaar. Samen met onze mannen zijn wij in september 2019 een mooi avontuur aangegaan; we zijn eigenaren geworden van Beleefboerderij De Kleine Carrousel. Op onze boerderij wonen we met onze twee gezinnen en bieden we aan mensen van heel jong tot oud een plek waar gespeeld, geleerd en ontdekt kan worden. Op onze beleefboerderij hebben wij een fijne lunchroom en ruim terras, diverse speeltuinen en er wonen zo’n 100 dieren. We vinden het gaaf om ontmoetingen tussen mensen te stimuleren en wilden bijeenkomsten en activiteiten gaan organiseren voor (jonge) ouders en hun kinderen. Na contact met de gemeente kwamen we in gesprek met Esther van de beweging #opladers en daarmee ook met Phylicia, en zijn erg blij dat we deel uit kunnen maken van dit mooie netwerk! Nieuwsgierig geworden naar onze boerderij? www.dekleinecarrousel.nl . Ook kun je ons volgen via social media!

Maar naast dat we vanuit ons bedrijf mooie dingen kunnen organiseren met de andere Lochemse mama’s, zijn wij zelf ook moeder en wonen we pas sinds twee jaar in de gemeente Lochem. Hoewel we veel steun aan elkaar hebben, missen we sociale contacten met andere vrouwen en moeders in de buurt. Corona heeft daarin ook niet geholpen en op onze boerderij wonen we dan ook nog in een uithoek waar je niet zomaar mensen tegenkomt.

Mayke is getrouwd met Pablo en samen hebben we twee kinderen; Rocío van 3,5 jaar en Tiago van 7 maanden. Pablo komt uit Argentinië en na de eerste jaren van onze relatie afwisselend in Nederland en Argentinië en op afstand van elkaar te hebben doorgebracht, woont Pablo nu 7 jaar in Nederland. Tiago is een baby die in de tweede lockdown is geboren, waardoor we de eerste maanden nauwelijks mensen zagen. Hoewel de eerste weken fijn waren om rustig aan elkaar te wennen, heb ik het wel erg gemist om familie en vrienden te zien, onze nieuwe trots te laten zien en te kunnen sparren over het moederschap! Ik werk drie dagen per week als orthopedagoog voor Stichting Zozijn. Dit is een uitdagende en afwisselende baan en ik heb het erg naar mijn zin!

Hilde is verloofd met Wouter en samen hebben wij een dochter, Hannah, van bijna 2 jaar oud. We kennen elkaar al sinds onze puberteit, maar onze wegen scheidden zich toen we gingen studeren. Wouter vertrok voor een buitenlandse stage (horeca) naar Spanje en is niet meer teruggekeerd. Totdat we in 2016 weer contact kregen, de vonk oversprong en Wouter begin 2018 besloot weer naar Nederland te komen. Vanuit Enschede zijn we verhuisd naar het mooie Laren, waar Wouter sinds begin 2020 volledig thuis op onze Beleefboerderij werkt. Ik ben vanuit mijn werk als verpleegkundig specialist in een ziekenhuis het onderwijs ingerold en werk nu drie dagen per week als docent/onderzoeker Verpleegkunde bij Saxion Hogeschool Enschede.

Zowel in Spanje als in Argentinië staat het familieleven centraal en daar willen we hier in Nederland op voort borduren! Door samen te leven op één terrein groeien de kinderen met elkaar op en we kunnen elkaar en elkaars kinderen snel opvangen als dat nodig is. Vanuit dit gevoel doen wij dan ook graag mee met Lochemse mama’s; fijne contacten, steun, herkenning, praktische hulp en samen mooie dingen organiseren!

Wil je meer weten over ons? Stuur een mail naar info@lochemsemamas.nl of stuur ons een berichtje op instagram.

Wil je meer weten over #Opladers? Kijk dan op www.mijnopladers.nl