Lochemse Mama’s is ontstaan vanuit een behoefte. De behoefte om met elkaar in contact te komen en verhalen over het moederschap te delen. Want heel cliché, maar heel waar: we doen allemaal maar wat. En hoe fijn is het om vol trots over je kind(eren) te praten? Over de mijlpalen die jullie weer bereikt hebben? Maar ook om te zeggen dat het ouderschap soms een uitdaging is.

Ons doel?

Ontmoeten

Ouders met elkaar in contact brengen. Wij organiseren meerdere keren per jaar een Mama Café, waar jij andere moeders kan ontmoeten. Met elke keer een ander thema, zodat we niet alleen maar kletsen, maar ook nog kennis op doen!

Ook kan je andere ouders en hun kinderen ontmoeten tijdens ons jaarlijkse Ouder & Kind Festival! Een dag voor jong én oud!

Delen

Een veilige omgeving, dat is wat wij je bieden. Een plek waar verhalen gedeeld mogen worden. Jouw kind dat zijn zwemdiploma behaald heeft. De struggles rondom borst- of kunstvoeding. De omgang met de peuterpuberteit. 

Verhalen zijn er om gedeeld te worden. Én naar geluisterd moet worden. En dat is wat wij doen. Luisteren, zonder oordeel.

Versterken

Naast het luisteren zonder oordeel, helpen we elkaar waar nodig. Van een extra oppas zodat papa en mama samen op stap kunnen tot het geven van tips rondom het combineren van ouder zijn en werken. 

Ouderschap is prachtig, maar ook een hele uitdaging. Laten we die samen aan gaan!

 

De gezichten erachter

Phylicia

Hi, ik ben Phylicia. Initiatiefnemer van Lochemse Mama’s en trotse mama van Olivia (2 september 2020). Ik heb dus echt een Corona-kindje (niet verwekt tijdens, wel geboren in). Als eerste zwangere in mijn vriendinnengroep, merkte ik dat ik behoefte had aan contact met “lotgenoten”. Mede-moeders bij wie ik terecht kon met mijn vragen, mijn onzekerheden én waar ik mijlpalen mee kon delen. Van de bevalling tot aan de eerste babyhapjes. En van de eerste stapjes tot hoe-ga-ik-om-met-een-peuterpuber. Het laagdrempelige en veilige gevoel van “lotgenoten” deed (en doet) mij zo goed dat ik dit ook graag voor andere moeders wilde opzetten. En zo is Lochemse Mama’s ontstaan.

Nog even over mij persoonlijk: tot 2022 heb ik als Corporate Recruiter in loondienst gewerkt. Met Olivia haar 2e verjaardag vond ik het wel genoeg geweest. Ik heb de sprong gewaagd: ik ben zelfstandig ondernemer geworden. Met diverse opdrachten gericht op marketing, communicatie, evenmanagement en HR vul ik mijn weken. Én natuurlijk met Lochemse Mama’s. Ik hou van schrijven, organiseren en knuffelen met mijn peuter. Met gevaar voor eigen leven (iets met twee is nee ;)).

Ellen

 

Mijn naam is Ellen Reek, sinds 8 jaar woonachtig in Lochem en ik heb 2 prachtige dochters. Jolie (28-10-2020) en Romée (03-06-2022).

Ik ben verloskundige en samen met mijn 2 fijne collega’s hebben wij een eigen verloskundigenpraktijk genaamd Buik en Co in Lochem. Ik ben dus dagelijks bezig met zwangerschappen en kinderen en zie koppels de mooie transitie naar het ouderschap maken. Het is en blijft heel special om dit pad samen te mogen bewandelen en (aanstaande) ouders bij te staan waar kan, want dit mooie pad is weliswaar tegelijkertijd ook een bumpy road.

En tja, toen werd ik zelf zwanger! Ik heb nu alles zelf mogen ervaren en als he gaat om het moederschap kom ik zelf dus ook pas net kijken. Mijn kennis heeft me in de zwangerschap en bij de bevalling ontzettend geholpen, maar als kersverse moeder doe ik stiekem dus ook maar wat. Juist om die reden ben ik vol enthousiasme aangehaakt bij Lochemse Mama’s. Om elkaar te steunen, te horen en elkaar te zien, gewoon zoals we zijn!

Karin

Hoi, ik ben Karin. Ik ben moeder van 3 kinderen (een dochter van 5 jaar (2015), een zoon van 4 jaar (2017) en een dochter van november 2020). Ik woon sinds anderhalf jaar in Lochem en werk 2 dagen in de week in het basisonderwijs.

Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam wonen, was het best een stap om vanuit een omgeving met veel sociale contacten te verhuizen naar een plaats waar ik dat allemaal nog niet had.
Als betrokken, open en sociaal mens dat ik ben, vond ik het dan ook erg belangrijk dat ik nieuwe mensen leerde kennen.
Onder andere bij de school van mijn oudste twee kinderen, maar later ook bij de zwangerschapsyoga, leerde ik gelukkig al gauw andere moeders en vaders kennen.

Toen ik via Yunio in contact kwam met Esther Bakker van #opladers en gevraagd werd om eens mee te denken over hoe we als ouders iets voor elkaar kunnen betekenen, heb ik daar meteen ja op gezegd.
Phylicia bleek ook benaderd door Esther en al gauw kwamen we met meerdere moeders samen om te brainstormen en kwam Phylicia’s initiatief ‘Lochemse mama’s’ verder tot ontwikkeling.
Ik vind het erg leuk om hier deel van uit te maken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe mensen heb leren kennen, mijn bijdrage kan leveren aan de plannen die we hebben met ‘Lochemse mama’s’ en hopelijk ervoor kan zorgen dat meer ouders ons netwerk leren kennen en er enthousiast over raken.

Stephanie

Hai, ik ben Stephanie. Moeder van zoon Thomas. Ik kondigde mijn zwangerschap net voor de Corona-tijd aan bij mijn vrienden, familie en collega’s en moest heel snel daarna op stel en sprong thuiswerken. 

Ik woonde toentertijd nog in omgeving Haarlem, maar ben voor de liefde naar Almen verhuisd (mijn man had daar al een huis). In ons hoofd zou ik pas in Almen komen wonen als ik met zwangerschapsverlof zou gaan vanwege het vele reizen naar Amsterdam. Door Corona werd de verhuizing eerder gepland, want ik zat immers toch thuis te werken. Voor mij heeft de Coronatijd vooral positieve dingen opgeleverd. Ik kon sneller verhuizen, hoefde niet te reizen met zwangere buik of te switchen van baan. En als kersverse moeder is dat erg prettig en is het ook fijn dat je steeds dichtbij je kind bent en thuis kan kolven of zelfs borstvoeding kan geven tijdens werkdagen. Mede hierdoor heb ik al bijna 1 jaar borstvoeding kunnen geven. Dat is waar ik nog steeds iedere dag dankbaar voor ben. Ook hebben we steeds mazzel gehad qua regelingen. Mijn man kon bij de belangrijkste echo’s zijn en kon ik precies in de tijd dat groepslessen werden toegestaan zwangerschapsyoga volgen. Hier heb ik 5 hele lieve meiden mogen ontmoeten waarmee ik nog steeds dagelijks veel contact heb. 

Zo waardevol! En daarom hoop ik samen met de Lochemse mama’s voor nog meer mensen waardevol contact te creëren en laten zien dat er nog meer zijn die vaak hetzelfde meemaken. Hoe fijn is het dan om die mensen samen in contact te krijgen en samen de wereld nog mooier en makkelijker te kunnen maken. Sociale prikkels hebben we denk ik allemaal wel een beetje gemist de afgelopen tijd. Helemaal nu er ook zoveel gebeurt in de wereld willen wij graag een gezellige en veilige plek creëren voor moeders én vaders. Wees welkom en ik ontmoet je graag.

Wil je meer weten over ons? Stuur een mail naar info@lochemsemamas.nl of stuur ons een berichtje op instagram.

Wil je meer weten over #Opladers? Kijk dan op www.mijnopladers.nl