Lochemse Mama’s is ontstaan vanuit een behoefte. Om met elkaar in contact te komen en verhalen over het moederschap te delen. Want heel cliché, maar waar: we doen allemaal maar wat. En hoe fijn is het om vol trots over je kind(eren) te praten? Over de mijlpalen die jullie weer bereikt hebben? Maar ook om te zeggen dat het ouderschap soms een uitdaging is.

Ons doel?

Ontmoeten

Ontmoet andere mama’s tijdens ons jaarlijkse Lochemse Mama’s Festival en één van onze Mama Cafés.

Delen

Een veilige omgeving waar verhalen gedeeld mogen worden en waar we luisteren zonder te oordelen

Versterken

Ouderschap is prachtig, maar ook een hele uitdaging.

Laten we die samen aangaan!

De Mama's erachter

Phylicia

Hi, ik ben Phylicia. Initiatiefnemer van Lochemse Mama’s en trotse mama van Olivia (2 september 2020) en in verwachting van baby no 2 (juli 2023). Als eerste zwangere in mijn vriendinnengroep merkte ik dat ik behoefte had aan contact met “lotgenoten”. Mede-moeders bij wie ik terecht kon met mijn vragen, mijn onzekerheden én waar ik mijlpalen mee kon delen. Het laagdrempelige en veilige gevoel van “lotgenoten” deed (en doet) mij zo goed dat ik dit ook graag voor andere moeders wilde opzetten. En zo is Lochemse Mama’s ontstaan.

Nog even over mij persoonlijk: tot 2022 heb ik als Corporate Recruiter in loondienst gewerkt. Met Olivia haar 2e verjaardag vond ik het wel genoeg geweest. Ik heb de sprong gewaagd: ik ben zelfstandig ondernemer geworden. Met diverse opdrachten gericht op marketing, communicatie, evenmanagement en HR vul ik mijn weken. Én natuurlijk met Lochemse Mama’s. Ik hou van schrijven, organiseren en knuffelen met mijn peuter. Met gevaar voor eigen leven (iets met twee is nee ;)).

Ellen

 

Mijn naam is Ellen Reek, sinds 8 jaar woonachtig in Lochem en ik heb 2 prachtige dochters. Jolie (28-10-2020) en Romée (03-06-2022).

Ik ben verloskundige en samen met mijn 2 fijne collega’s hebben wij een eigen verloskundigenpraktijk genaamd Buik en Co in Lochem. Ik ben dus dagelijks bezig met zwangerschappen en kinderen en zie koppels de mooie transitie naar het ouderschap maken. Het is en blijft heel special om dit pad samen te mogen bewandelen en (aanstaande) ouders bij te staan waar kan, want dit mooie pad is weliswaar tegelijkertijd ook een bumpy road.

En tja, toen werd ik zelf zwanger! Ik heb nu alles zelf mogen ervaren en als he gaat om het moederschap kom ik zelf dus ook pas net kijken. Mijn kennis heeft me in de zwangerschap en bij de bevalling ontzettend geholpen, maar als kersverse moeder doe ik stiekem dus ook maar wat. Juist om die reden ben ik vol enthousiasme aangehaakt bij Lochemse Mama’s. Om elkaar te steunen, te horen en elkaar te zien, gewoon zoals we zijn!

Sjeel

Claudia

Mijn naam is Claudia Oprel, woonachtig in Lochem samen met mijn man en dochters Rosie (2020) en Donna (2022). Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik in een ontspannen omgeving een aantal meiden uit Lochem en omgeving ontmoet. Allemaal zaten wij in hetzelfde schuitje: zwanger in coronatijd. Samen praten over onze kwaaltjes, de babykamer, de bevalling en wat wij belangrijk vinden. 
 
Ik ben 4 dagen per week werkzaam op een zuivellaboratorium in Zutphen als administratief medewerker. In mijn vrije tijd ben graag buiten, aan het zwemmen, mediteren. Daarnaast ben ik lid in de ledenraad van Rabobank Noord-Oost Achterhoek. 

Karin

Hoi, ik ben Karin. Ik ben moeder van 3 kinderen. Een dochter (2015), een zoon (2017) en nog een dochter (2020). Ik woon sinds 2019 in Lochem en werk 2 dagen in de week in het basisonderwijs.

Toen ik hier kwam wonen, was het best een stap om vanuit een omgeving met veel sociale contacten te verhuizen naar een plaats waar ik dat allemaal nog niet had. Als betrokken, open en sociaal mens dat ik ben, vond ik het dan ook erg belangrijk dat ik nieuwe mensen leerde kennen.
Onder andere bij de school van mijn oudste twee kinderen, maar later ook bij de `wangerschapsyoga, leerde ik gelukkig al gauw andere moeders en vaders kennen. 

Ik vind het erg leuk om hier deel van uit te maken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe mensen heb leren kennen, mijn bijdrage kan leveren aan de plannen die we hebben met ‘Lochemse mama’s’ en hopelijk ervoor kan zorgen dat meer ouders ons netwerk leren kennen en er enthousiast over raken.

Wil je meer weten over ons? Stuur een mail naar info@lochemsemamas.nl of stuur ons een berichtje op instagram.