Onlangs werd ik door Jacorine Roekevisch uitgenodigd voor de mama-avond. Een avond die zij elke laatste donderdag van de maand organiseert en speciaal voor mama’s is.

Jacorine is coach en haar praktijk heet dan ook heel toepasselijk ‘Jaco coaching’. Ik heb haar leren kennen via onze gezamenlijke yoga lessen en was al gauw van mening dat ze een vriendelijk en prettig persoon is. Nieuwsgierig als ik was naar deze avond, hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen en ging in op haar aanbod.
Vanuit Lochemse mama’s gezien natuurlijk ook passend en wellicht iets om aan te raden.

Ik stapte binnen in een nette, gezellige en sfeervol verlichte ruimte. Het zitgedeelte was ingericht met gekleurde kleden en kussens. Thee en wat lekkers stonden al klaar op de tafel in het midden.

Nadat de andere twee mama’s waren aangeschoven, volgde een korte kennismaking. En kon ik Jacorine vragen wat haar doel eigenlijk is van het organiseren van deze avonden.

In het drukke leven van ons ‘moeders’, is een stukje tijd voor jezelf (me time) erg belangrijk. We vergeten dit gemakshalve vaak, maar uiteindelijk merken we allemaal als het ons even teveel wordt. Deze avonden zijn een geschikt moment om die tijd voor jezelf ook echt even te nemen.

Daarnaast is het goed om soms eens wat dieper op de dingen in te gaan en na te kunnen denken over wat belangrijk is in het leven.

Jacorine heeft elke avond een thema. Het thema van deze avond was ‘emoties’. Door middel van diverse werkvormen gingen we hier op in. Zo luisterden we naar een lied, spraken we over de basisemoties en gingen we na welke emoties bij jezelf het meest tegen kwam en hoe je daarmee om ging. We noteerden onze gedachtes op papier. In tekst of beeld, alles was goed. We spraken met elkaar over onze gedachtes en ervaringen.

De meditatie aan het einde van de avond was een fijn moment om even weg te zakken.

Al met al een positieve avond die wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is. Tevens fijn om kennis te maken met andere moeders en te horen, want ja, (natuurlijk hebben we het ook over de kinderen gehad), wat hun ervaringen zijn.

Mocht je interesse hebben in een van deze avonden. De eerstvolgende bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 7 april (ja, het klopt dat dit, eenmalig, niet de laatste donderdag van de maand is).

De eerste kennismakingsavond is zonder kosten en voor de volgende bijeenkomsten vraagt Jacorine een kleine bijdrage van 10 euro per avond. Je bent vrij om zelf te kiezen om maandelijks dit momentje voor jezelf in te plannen of juist alleen te komen als je daar op dat moment behoefte aan hebt.

Jaco Coaching van Jacorine Roekevisch
Albert Hahnweg 170 te Lochem
Bereikbaar op telefoonnummer 06-29300329

Geschreven door:   Karin van Waalwijk (Lochemse mama’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *