Ken je dat? Van die dagen dat je het ouderschap even te veel vindt. Een kind dat niet wil slapen. Spuitluier nummer drie. Eten tegen de muur (of erger: op jouw nieuwe, witte trui). Of de zoveelste discussie over waarom hij of zij niet uit de prullenbak mag eten. Zucht. Zeker op drukke dagen na het werk is mijn lontje soms erg kort. In combinatie met een overprikkeld kind dat van de opvang of school komt. Geen goede match.

Op dat soort dagen kijk ik stiekem uit naar 19:00 uur. Bedtijd. Rust voor haar. En, niet onbelangrijk: voor mij. Even niet schoonmaken. Of opruimen. Of corrigeren. Even niet die mama-rol. Heer-lijk.

Of ik op dat soort dagen van mezelf baal als ze op bed ligt? 100%. “Had ik echt zo fel moeten reageren?”, “Arm kind”. Of zelfs “Ik moet een betere moeder zijn”. En eerlijk? Zo’n moment dat zij rustig en vredig ligt te slapen en ik mezelf tot orde moet roepen gebeurt me wekelijks.

Het helpt mij enorm om op dat soort momenten te relativeren én te ventileren. Even je hart luchten. Alles van je afkletsen. Ik zie het als een soort verwerking. En een goede smoes. Want dat ventileren doe ik het liefst met mede-mama’s. Iemand die me begrijpt. Die dezelfde situaties meemaakt. Ook even niet weet hoe ze ermee om moet gaan. Iemand die hetzelfde voelt. En dat met een borrel uiteraard. Hapje. Drankje. Even klagen en vervolgens vol trots over je kind praten.

Speciaal voor dat soort momenten organiseert Lochemse Mama’s het Mama Café. Een ontmoetingsplek voor moeders. Een veilige omgeving waar frustraties, blijdschap en taboes besproken worden. Verhalen worden gedeeld. En er wordt geluisterd, zonder oordeel.

Het Mama Café vindt meerdere keren per jaar plaatst. Steeds op een wisselende locatie met een wisselend thema. De ene keer informatief, de andere keer actief. Maar met steeds hetzelfde doel: ontmoeten, delen en versterken.

Het eerste Mama Café is op woensdag 23 november en start om 20:00 uur. Locatie: Baby Spa Laren. Kom je mee kletsen?

Het moederschap. Het mooiste, maar ook meest uitdagende wat er is.
Laten we elkaar daarbij helpen.  

Je houdt misschien ook van ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *